Kurs Podstawy żywienia osób chorych – Vademecum.Nysa.pl

Kurs Podstawy żywienia osób chorych

Kurs Podstawy żywienia osób chorych

Chcesz poszerzyć swoją wiedzę na temat prawidłowego żywienia osób chorych? Ten kurs jest dla Ciebie!

Cena kursu: 300 zł

Data: w trakcie naboru

Miejsce: ul. Poznańska 1, 48-300 Nysa

Czas trwania kursu: 8h

Formuła kursu: stacjonarna / on-line

Kategoria: Kurs zdrowego żywienia

*Kurs odbędzie się pod warunkiem zebrania minimalnej ilości uczestników.
Z przyczyn niezależnych od organizatora termin realizacji kursu może ulec zmianie.

Dla kogo przeznaczony jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do wszystkich osób chcących poszerzyć zakres wiedzy dotyczący opieki nad osobami chorymi, które maja problemy żywieniowe.  Na tym kursie będzie można poznać czynniki wpływające na sposób żywienia osób chorych oraz dowiedzieć się wszystkiego na temat żywienia przy poszczególnych jednostkach chorobowych. Ten kurs dedykowany jest osobom pracującym, bądź planującym rozpoczęcie pracy w szpitalach, domach pomocy społecznej.

Jakie zagadnienia zostaną poruszone na kursie?

  1. Co jeść, aby być zdrowym?
  2. Jak przeciwdziałać uszkodzeniom mózgu?
  3. Terapia żywnością
  4. Witaminy naturalne kontra syntetyczne
  5. Jak to co jemy wpływa na nasze zdrowie?
  6. Jak uregulować metabolizm, stabilizować hormony i jak poprawić swój nastrój?
  7. Jak jeść by życie kwitło?
  8. Jak wyeliminować z pożywienia szkodliwe czynnik

Dlaczego warto?

Na naszym kursie poszerzysz swoją wiedzę na temat prawidłowego żywienia osób chorych.

Po kursie otrzymasz:

Zaświadczenie o ukończeniu kursu wg rozporządzenia MEN tutaj

Certyfikat ukończenia kursu tutaj

O trenerze

  • wieloletni wykładowca uczelni z zakresu promocji zdrowia. Głównym obszarem jej zainteresowań są aspekty sposobu odżywiania się i jego wpływu na zdrowie.
    Z wykształcenia Technolog żywności i nauczyciel dyplomowany. Od 27 lat specjalizuje się w zakresie gastronomii oraz wpływu żywności na organizm ludzki od wyprodukowania, przetworzenia po spożycie,
  • biotechnolog, specjalistka od składników żywienia i wszelkich przemian zachodzących w organizmie ludzkim. Praktyk, technolog produkcji żywności z doświadczeniem farmaceutycznym. Opracowuje receptury suplementów diety.

Formularz zgłoszeniowy:

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Wpłata na konto: Europejskie Centrum Edukacyjno-Szkoleniowe „Vademecum” Nysa 

Nr konta: 30 1050 1490 1000 0090 6550 5456 

Wpłata tytułem: „Nazwa kursu + imię i nazwisko uczestnika”