Kurs Podstawy żywienia osób w starszym wieku

Kurs Podstawy żywienia osób w starszym wieku

Chcesz poszerzyć swoją wiedzę na temat prawidłowego żywienia osób w podeszłym wieku? Ten kurs jest dla Ciebie!

Cena kursu: 300 zł

Data: w trakcie naboru

Miejsce: ul. Poznańska 1, 48-300 Nysa

Czas trwania kursu: 8h

Formuła kursu: stacjonarna / on-line

Kategoria: Kurs zdrowego żywienia

*Kurs odbędzie się pod warunkiem zebrania minimalnej ilości uczestników.
Z przyczyn niezależnych od organizatora termin realizacji kursu może ulec zmianie.

Dla kogo przeznaczony jest ten kurs?

Kurs skierowany jest do wszystkich osób chcących poszerzyć zakres wiedzy dotyczący opieki nad osobami w starszym wieku, które często maja problemy żywieniowe. Dla osób, które chcą poznać czynniki wpływające na sposób żywienia oraz dowiedzieć się wszystkiego na temat prawidłowego żywienia osób w podeszłym, wieku. Ten kurs dedykowany jest osobom pracującym, bądź planującym rozpoczęcie pracy w szpitalach, domach pomocy społecznej, bądź tym, którzy opiekują się bliskimi.

Jakie zagadnienia zostaną poruszone na kursie?

  1. Komu bić brawo – żywności czy suplementom?
  2. Plan ratunkowy dla tarczycy i nadnerczy.
  3. Co jeść, aby dłużej cieszyć się zdrowiem?
  4. Gdzie leży klucz do powstrzymania chorób cywilizacyjnych?
  5. Które cukry sprawią, że będziesz zdrowy?
  6. Jaki tłuszcz jeść, by nie umrzeć młodo?
  7. Współczesna nauka o żywności – zalecenia.
  8. Czerwone wino – gwarancja zdrowia czy naukowy przekręt?

Dlaczego warto?

Na naszym kursie poszerzysz swoją wiedzę na temat prawidłowego żywienia osób w podeszłym wieku.

Po kursie otrzymasz:

Zaświadczenie o ukończeniu kursu wg rozporządzenia MEN tutaj

Certyfikat ukończenia kursu tutaj

O trenerze

  • biotechnolog, specjalistka od składników żywienia i wszelkich przemian zachodzących w organizmie ludzkim. Praktyk, technolog produkcji żywności
    z doświadczeniem farmaceutycznym. Opracowuje receptury suplementów diety,
  • wieloletni wykładowca uczelni z zakresu promocji zdrowia. Głównym obszarem jej zainteresowań są aspekty sposobu odżywiania się i jego wpływu na zdrowie.
    Z wykształcenia Technolog żywności i nauczyciel dyplomowany. Od 27 lat specjalizuje się w zakresie gastronomii oraz wpływu żywności na organizm ludzki od wyprodukowania, przetworzenia po spożycie.

Formularz zgłoszeniowy:

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.

Wpłata na konto: Europejskie Centrum Edukacyjno-Szkoleniowe „Vademecum” Nysa 

Nr konta: 30 1050 1490 1000 0090 6550 5456 

Wpłata tytułem: „Nazwa kursu + imię i nazwisko uczestnika”

Przeglądając naszą stronę internetową bez zmian w swojej przeglądarce, wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Dzięki temu nasz serwis internetowy może być maksymalnie bezpieczny i wygodny. Dowiedz się więcej o tym, jak używamy plików cookies z Polityki Prywatności.